Fight Club Round #1 Clinique&Kiehl's

Merhabalar, öncelikle yaklaşık 1 haftadır sanal alemden uzak kalmış bulunmaktayım. İş değişikliği yapıyorum, masamı devrettim, yeni gelen elemana iş öğrettiğimden maillerimi okumak için bile giremiyorum nete. Akşamları da yorgun olduğumdan üşeniyorum. Bir kaç hafta ilgisiz davranabilirim. Şimdiden anlayışınıza teşekkür ederim.

Kafam o kadar dolu ki blogumu bir ara unuttum sandım hfjs
Hazır ayda yılda bir cumartesi işten erken çıkmışken uzun zamandır kullandığım iki benzer ürünü karşılaştırma yazısı yazayım dedim. O zaman bakalım ürünlerimiz nelermiş, ne işe yarıyorlarmış, yararlılar mıymışş :)

kiehl's clinique


Sol tarafta Kiehl's Deep Pore Cleansing Masque adlı kil maskesini görüyorsunuz. Sağda ise Clinique Anti-Blemish serisinden oil-control cleansing mask'i görüyorsunuz.

Ya benim beklentilerim fazla ya da bu maskeler hakkaten anlık temizleme dışında bir şey beceremiyor. Sizde de yok mu ama. Ürün alırken öyle anlatıyorlar ki cildim yeni doğmuş bebeğinki gibi olacak zannediyorum. Halbuki aklı başında olan insan bu cildin pürüzsüz olacağına inanır mı allahasen ya? 

kiehl's clinique

Yoğunlukları bu şekilde. Kiehl's daha katı bir krem şeklinde. Clinique'e göre daha yoğun. Clinique ise daha sıvı. Hatta biraz fazla sıvı gibi geldi bilmiyorum. İlk önce Kiehl's kullandım ama hiç bir yararını göremedim açıkçası. Tabi ciltten cilde farkı var fakat bilen bilir mağazalarında cilt analizine göre ürün öneriyorlar. Bana da bu maskesini önermişlerdi. Parama yazık oldu anlayacağınız.

Clinique ise Sevil'den aldım. Yanında köpük temizleyicisini aldım hatta bu yazımda bahsetmiştim. Kiehl's ürününe göre daha iyi buldum. Ama gene de yeterli değil. Temiz cilde uygulayıp 5 dakika bekletmem söylenmişti. Ben her seferinde 5 dakikadan fazla beklettim. Cildim bembeyaz ve tertemiz göründü tabi 1 gün bile sürmedi, anlık yani.

kiehl's clinique

Gerçekten çok kızıyorum. Eşantiyon tadında gelen ürünleri denemeden öve öve bitiremeyen bloggerlara. Arkadaşlar kimse kusura bakmasın ben zengin, her gün kozmetik ve giyim alışverişi yapabilecek kapasite de bir insan değilim. Sırf reklam uğruna fayda göremeden övülen ürünlere de karşıyım. Bu yazıyı daha çok bu ürünleri öve öve bitiremeyenler için yazmıştım. Bi ara Kiehl's iksirinin reklamı dönüyordu ne hikmetse aynı dönemlerde takip ettiğim bir kaç blogger övmekten peygamber ilan ettiler ürünü tövbe tövbe. Az kalsın alacaktım iyi ki almamışım geçenlerde bir halta yaramadığını okudum süslü sözlükte. 

Artık paramı kimyasal saçan ürünlere harcamayı bırakıp, daha doğal ürünlere bakacağım. Mesela aktarlarda satılan doğal kilden almayı dşünüyorum. Bu yaz erkek arkadaşım köye gidip bana en doğalından elleriyle kil toplamıştı ama sağolsun unutmuş tabi !!!! 

Bir de bu aralar cildimi sabah akşam doğal maden suyu ile temizliyorum. Daha düzgün geldi gözüme. Birde eczaneden sivilceler için bir krem aldım ismi Azelderm diye geçiyor. 12 lira falandı. Süslü sözlükte kullanan bir kaç kişinin yorumuyla gaza geldim işe yarar gibi sanki. Sabah akşam iyice yediriyorum cildime. 

Ayrıca son olarak bu makyaj temizleme sularına da bulaşmadan çözüm buldum. Para döktüğüm envaye çeşit makyaj temizleme ürünün çıkaramadığı eyeliner ve maskaramı maden suyu iyi bir şekilde çıkardı. Tabi mucize beklemeyin ama en azından doğal yolla çıkıyor değer bence.

Sizin kullanıp memnun kalmadığınız ürünler var mı? Akıllı olun paranızı çöpe atmayın. Ben acıyorum çünkü bu devirde para kolay kazanılmıyor. 

Ne dersiniz ? :)

Seviyorum sizi çıtırlar.

xoxo Gossik Guru 

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Cok guzel bi karsilastirma yazisi olmus ellerine saglik :) Dediklerine de sonuna kadar katiliyorum, ne zaman tum bloglarda aynanda yazilmaya cizilmeye baslayan bi urun olsa otamatikman soguyorum artik alcaksam da vazgeciyorum.
ZeynepGibi dedi ki…
Çok teşekkür ederim beğenmene çok sevindiiimmm <3 Ben artık hemen kapılmıyorum iyice bir araştırıyorum. Zaten direk kendini belli ediyor.
Sedoşun Blogu dedi ki…
kesinlikle katılıyorum en güzel sonucu doğal ürünler kullanarak alıyoruz. Kiehls maskeyi bende aldım bitirene kadar kullandım kötü değil tabiki ama okadar para verince insan daha iyi sonuçlar bekliyor haliyle yeniden almadım :) sedosun.blogspot.com
ZeynepGibi dedi ki…
evet. en azından kalıcı sonuçlar bekliyorsunuz. e içinde ne idüğü belirsiz şeyleri suratıma süreceğime doğal kille maske yaparım en azından doğal. yorumunuz için de teşekkür ederim :))

Popüler Yayınlar