KONUK YAZAR; Emine Usta ile Kırmızı Elma
Sulu kar kimin icadıysa epey gereksiz bence.
2 gündür Grammy ödüllerini yazacağım dedim ama görsellere baktıkça elim klavyeye gitmedi.
Hep aynı sıkıcılık, hep aynı yüzler, hep aynı dongozluklar. Neyse konumuz bu değil.
Çok sevdiğim arkadaşım sağolsun beni kırmadı ve bloguma konuk yazar olarak yazmayı kabul etti.
Ben ki boğazına epey düşkün biri olarak -sizleri de öyle varsayıyorum- bu konuk yazar işini çok sevebilirsiniz diye düşündüm. Zaten maşallah 10 parnağında 10 marifet var Emine'nin.
Bu gün sizler için ev yapımı pizza hakkında bir tarif hazırladı. Ve o kadar uğraştı ki 15421 gündür bana bu tarifi ulaştırmaya çalıştı. Nihayet azmin zaferi. Umarım beğenirsiniz.
Bir konuk yazarınız var. Bugün sizlere
güzel bir pizza tarifi vereceğim. Biraz acemiliğime geldi aslında bu yazı. Bazı
adımları fotoğraflamayı unuttum :) şimdi tarifimize gelirsek 3 adımdan oluşuyor
sırasıyla: hamur, sos ve dizmek istediğiniz
lezzetler.
Hamuru için
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
-2 su bardağı ılık su
-6 su bardağı un( kıvamına göre ekleme ya
da çıkarma yapabilirsiniz)
Öncelilke yoğurma kabına kuru mayayı döküp üzerine şekeri attıktan
sonra ılık su döküp 5 dakika kadar mayanın canlanmasını bekleyelim. maya
canlandıktan sonra zeytinyağını, tuzu ve unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım. 1
saat kadar oda sıcaklığında ağzı kapalı bir şekilde hamuru dinlendirelim .
Domates Sosu:
Hazırlanışı:
İsteğe bağlı bir sos aslında bu. Ben üşenirim derseniz ketçap ya da
hazır domates sosu kullanabilirsiniz. Domatesi rendeleyip salça, kekik ve
pulbiberi ekleyip karıştırıyoruz hepsi bu.
Tepisiyi yağladıktan sonra, merdane ile
hamuru biraz açıyoruz. Eğer ince bir hamur isterseniz hamuru 2 parçaya bölüp 2
tepsi pizza elde edebilirsiniz ki ben de öyle yaptım. Yağladığım tepsiye hamuru
koydum ve biraz daha genişlettim. Üzerine de hazırladığım domates sosunu koyup
her yerine dağıttım.
Bu adımdan sonrası sizin tamamen damak tadınıza kalmış. Sevip görmek
istediğiniz şeyleri pizzanıza gelişi güzel dizin. Domates, biber, salam, sosis,
zeytin, sucuk, mantar vs.
200 derece fırında hamuru sararana kadar pişirin. Yaklaşık 25 dakika
sürecektir. Çıkarmadan 5 dakika önce tekrar üzerine kaşar rendesi ilave edin ve
5 dakika sonra fırından çıkarın.
Afiyetle...
Yorumlar